Over

Mannen die modelvliegtuigen bouwen en ermee vliegen, een vrouw wier leven in het teken staat van speurhonden opleiden, een zwangere student in het corps en Chinese toeristen die dagelijks een verlaten winkelplein in Amsterdam Nieuw-West bestormen. Ik zoek naar bijzondere verhalen en teken ze op.

Die interesse om verhalen te vertellen is er altijd geweest. Als kind bestookte ik mijn vrienden dagelijks met spannende verhalen die ik had meegemaakt. Of die iemand anders had meegemaakt, maar die eigende ik me toe, omdat verhalen verteld vanuit de ik-vorm nu eenmaal spannender zijn. Wanneer mijn publiek dreigde te verslappen, deed ik er een schepje bovenop en dikte passages aan om het verhaal extra jeu mee te geven.

Ik werd ouder, mijn liefde voor verhalen vertellen sterker. Tijdens mijn opleiding Communicatie- en informatiewetenschappen dacht ik: waarom leer ik theorieën over ‘storytelling‘ als ik zelf verhalen kan schrijven? Ik ging als journalist aan de slag bij Univers, het onafhankelijke nieuwsmedium van Tilburg University. Daar legde ik mijn journalistieke basis, die ik verder uitbouwde bij de Postacademische Deeltijd Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit.

Momenteel schrijf ik verhalen voor Het Parool. Ik heb geleerd: wie scherp observeert, hoeft geen passages aan te dikken die verhalen van extra jeu voorzien.